Foto: F64
Kukuļņemšanā apsūdzēto bijušo Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšnieci Āriju Stabiņu, kura atstāju valsti un, iespējams, uzturas Ēģiptē, ir izsludināta starptautiskā meklēšanā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Starptautiskās sadarbības nodaļā pēc procesa virzītāja ierosinājuma 22.jūlijā pieņēma Eiropas apcietinājuma lēmums attiecībā uz Āriju Stabiņu.

Prokuratūra norāda, ka Stabiņas atrašanās vieta nav zināma, un pieņemtais Eiropas apcietinājuma lēmums tika nosūtīts Latvijas Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības birojam, lai nodrošinātu Stabiņas starptautisko meklēšanu gan Eiropas Savienības dalībvalstīs, gan citās ārvalstīs.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka par kukuļņemšanu aizdomās turētā bijusī Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Stabiņa ir pazudusi. Raidījums "Nekā personīga" jūnija vidū ziņoja, ka viņa bērniem atstājusi vēstuli, no kuras izriet, ka Stabiņa pametusi Latviju. Stabiņa vēstulē bērniem skaidrojusi, ka šī ir pērkama valsts un pēc ilgām pārdomām viņa to pamet. 

Stabiņu aizdomās par kukuļņemšanu aizturēja septembrī. Ierēdne divus mēnešus pavadīja apcietinājumā, bet tad atbrīvota pret 15 000 latu drošības naudu un uzrakstījusi atlūgumu darbavietai.

31.maijā prokuratūra sāka Stabiņas kriminālvajāšanu.  Stabiņa saukta pie kriminālatbildības pēc likuma pantiem par kukuļņemšanu un dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu, viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu mantkārīgā nolūkā, vai ja ar to nodarīts būtisks kaitējums pašvaldības interesēm un šāda nodarījuma organizēšanu, kā arī dienesta viltojumu un nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā. Taču pēc apsūdzības raksta viņa neatnāca un atsūtīja slimības lapu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!