Rīgas rajona Muceniekos kādu bērnu smagi sakodis Amerikas Stafordšīras terjers – tā pati kucīte, kas jūlijā mājas liftā uzbruka deviņgadīgam zēnam. Par to sestdien ziņoja laikraksts "Diena".
Kā aģentūra BNS uzzināja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, cietušais zēns jūtas labi, un tuvākās nedēļas laikā varēs doties mājās. Slimnīcā pastāstīja, ka 11 gadus vecajam Edgaram P. suns saplēsis kreiso ausi un savainojis roku. Lai gan auss esot krietni cietusi, puisēns jūtoties labi.

Pēc Latvijas Kinologu federācijas (LKF) prezidentes Vijas Klučnieces ziņām, suns esot bijis piesiets pie kādas sabiedriskās ēdināšanas iestādes. Brīdī, kad garām gājis bērns, suns izrāvies no saites un uzbrucis mazajam gājējam. Bērnu klīniskās slimnīcas uzņemšanas nodaļā "Dienai" apstiprināja, ka pagājušo sestdien no Ropažu pagasta uz slimnīcu atvests bērns, kuru sakodis suns.

Kinologu federācijai izdevies noskaidrot, ka sestdien bērnu sakodis tas pats suns, kurš jūlijā liftā uzbruka deviņgadīgam zēnam. Pēc jūlija gadījuma suns ticis pārbaudīts un vēlāk atdots saimniekiem. Par zēna sakošanu suņa saimnieki samaksājuši 50 latu naudas sodu un kompensēja cietušā puikas ārstēšanās izdevumus vairāk nekā 200 latu vērtībā.

Klučniece skaidro - tā kā sunim netika konstatēta trakumsērga, ārstiem nebija pamata viņu iemidzināt. Šādos gadījumos par suņa iemidzināšanu var lemt tikai viņa saimnieks, jo likums nosaka, ka pirmais uzbrukums cilvēkam nevar būt iemesls iemidzināšanai, pauda Klučniece.

Viņa atzina, ka Stafordšīras kucīte "diemžēl ir "nelabojama" - saimnieks viņu izaudzinājis par niknu un apkārtējiem cilvēkiem bīstamu suni." Tāpēc abos gadījumos, pēc kinoloģes domām, jāvaino tikai un vienīgi saimnieks.

Rīgas rajona Salaspils policijas nodaļā "Dienai" apstiprināja, ka saņemts iesniegums no cietušā bērna vecākiem un notiek pārbaude.

Klučniece uzskata, ka krimināllikumā noteikti būtu jāparedz iespēju krimināli sodīt saimnieku, kura suns uzbrūk cilvēkam. Likums agresīva suņa saimniekam ļauj tikai uzlikt administratīvo sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!