Patlaban Valsts policijas rīcībā ir pretrunīga informācija par faktisko notikuma gaitu un secību Tērvetē, Zemgaļu svētkos, kur noticis konflikts, kas pāraudzis kautiņā starp vairākiem cilvēkiem, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Sigita Pildava.

Saistībā ar šo incidentu policija saņēmusi piecus iesniegumus no abām konfliktā iesaistītajām pusēm. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību. Izmeklēšanā likumsargi skaidros faktisko notikumu gaitu.

"Nevar būt pieļaujama situācija, ka policisti, izbraucot uz izsaukumu par konfliktu vai kautiņu, darbojas pasīvi un neprofesionāli, aktīvi nerīkojoties konflikta pārtraukšanai un iesaistīto personu nogādāšanai policijas iecirknī apstākļu noskaidrošanai," uzsvēris Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Tā vietā tika pieļauts atkārtots konflikts. Saistībā ar notikušo jau 24. augustā esmu uzdevis Iekšējās kontroles birojam veikt dienesta pārbaudi par policistu faktisko rīcību šajā situācijā."

Jau ziņots, ka aizvadītajās brīvdienās Tērvetē notikušo Zemgaļu svētku laikā smagi piekauts festivāla rīkotājs un Tērvetes zemgaļu pils muzeja saimnieks Normunds Jērums. Policijā par notikušo sākta pārbaude, bet viens aculiecinieks portālam "rus.delfi.lv" stāstījis, ka vietējo jauniešu uzbrukuma laikā policija pat nav centusies iejaukties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!