Foto: PantherMedia/Scanpix
Tiesai nodota krimināllieta, kurā kāds vīrietis apsūdzēts slepkavību mēģinājumos, laupīšanās un citos noziegumos, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, bruņojies ar īsstobra gludstobra medību bises "apgriezni" ieradās pie cietušā dzīvoklī. Apsūdzētais vīrietis dusmās un atriebības vadīts uzbruka cietušajam, kurš tajā brīdī bija aizmidzis. Kad no sitieniem cietušais pamodās, apsūdzētais vīrietis tīši izšāva, tēmējot cietušajam galvā un trāpīja viņam ausī, vienlaicīgi cauršaujot arī istabas loga stiklu, vēsta prokuratūrā.

Apsūdzētais reibumā ieradās degvielas uzpildes stacijā (DUS), kur savas automašīnas bākā iepildīja degvielu un tad paņēma medību bises un piegāja pie DUS apkalpošanas lodziņa, operatoram pieprasot izsniegt degvīnu, cigaretes un šķiltavas, piedraudot nepakļaušanās gadījumā viņu nošaut. Pēc tam apsūdzētais ieradās kādā viesnīcā, kur pielādēja šaujamieroci ar lodes un skrošu patronām, iegāja ēkas pirmajā stāvā – kafejnīcā, pavērsa ieroča stobru uz kafejnīcas apmeklētājiem, pavēlēja viņiem pacelt rokas un, nepakļaušanās gadījumā piedraudot nošaut, pieprasīja naudu.

Kad apsūdzētais vīrietis izgāja no moteļa, viņam sekoja trīs kafejnīcas apmeklētāji, kuri centās apsūdzēto vīrieti apturēt un apsūdzētais divreiz izšāva, bet nevienam no viņiem netrāpīja, vēsta apsūdzība.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc vairākiem Krimināllikuma pantiem. Lieta izskatīšanai nodota Aizkraukles rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!