Foto: LETA

Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors otrdien tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" trolejbusa vadītāja apsūdzēta par to, ka pārkāpusi Ceļu satiksmes noteikumus, izraisot avāriju, kurā bojā gāja māte un viņas četrus gadus vecā meita.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Aiga Eiduka, lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētā trolejbusa vadītāja ar transportlīdzekli, tuvojoties regulējamai gājēju pārejai, nav pievērsusi pietiekamu uzmanību apkārtnei un braukusi ar ātrumu, kas negarantēja kustību drošību konkrētā situācijā. Līdz ar to trolejbusa vadītāja savlaicīgi nav ieraudzījusi, ka viņas braukšanas virzienā luksoforā deg sarkanā gaisma un nav pirms tam apturējusi trolejbusu.

Tā vietā sabiedriskā transporta vadītāja turpinājusi kustību uz priekšu un nav devusi ceļu divām gājējām.

Trolejbuss abas gājējas notriecis uz gājēju pārejas. No gūtajām traumām māte un meita mira.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Lietu plānots skatīt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Jau ziņots, ka janvārī Valsts policija atklāja, ka izmeklēšanā par ceļu satiksmes negadījumu Čaka ielā noskaidrojusi, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas. Kriminālprocesā likumsargi veica dažādas ekspertīzes, lai noskaidrotu transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, kā arī iespējamu transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē. Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrota un izvērtēta aculiecinieku sniegtā informācija par notikušo negadījumu.

Izmeklētāji konstatēja, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas, uzbraucot abām gājējām. Tehnisku problēmu transportlīdzeklim negadījuma brīdī nebija.

Pērn, 26.maijā, ap plkst. 8:13 uz Čaka ielas Rīgā trolejbuss notrieca 1982.gadā dzimušo māti ar bērnu, kurš notikuma vietā nomira. Savukārt sieviete vēlāk no gūtajām traumām mira slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!