Foto: LETA
Ugunsgrēkā kādā mājā Cēsīs pirmdienas rītā bojā gājis sirmgalvis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Pirmdien, plkst. 07:03, VUGD saņēma informāciju, ka Cēsīs, Leona Paegles ielā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg dīvāns un grīda sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 70 gadus vecs vīrietis.

Svētdien, plkst. 08:33, VUGD saņēma informāciju, ka Ogres novada, Suntažu pagastā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg grīda trīs kvadrātmetru platībā.

No dzīvokļa pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās bija evakuējies 65 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem, bet no hospitalizācijas atteicās.

Kopumā brīvdienās dzēsti 33 ugunsgrēki, bijuši 141 glābšanas darbs, kā arī 14 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks un cietis viens cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!