Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki uz Latvijas-Baltkrievijas robežas novērsuši mēģinājumu nelegāli pārvietot 131 600 cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, kas bija paslēptas kravas automašīnas puspiekabes rezerves riteņos un kravas vilcienā, ogļu kravā.

Ceturtdien 17.oktobrī Indras muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, pārbaudot Latvijā iebraucošu kravas vilcienu, atklāja, ka ogļu kravā ir noslēptas cigaretes, kuras bija iepakotas kastēs un ietītas melnos polietilēna maisos. Kontroles rezultātā tika izņemti 80 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto pārkāpumu tajā pašā dienā tika uzsākts kriminālprocess par kontrabandu, kas kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dienu ātrāk Pāternieku muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās kravas automašīnas kontroli, atklāja, ka automašīnas puspiekabes divos rezerves riteņos ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 51 600 cigaretes „Kiss Superslim" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Arī par šo pārkāpumu sākts kriminālprocess par kontrabandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!