Foto: Valsts policija
Likumsargi Zemgalē atsavinājuši 910 litrus nelegālā alkohola un aizturējuši trīs personas, no kurām divas mēģinājušas piekukuļot policistus, dodot 150 eiro un piedavājot 1000 līdz 1500 eiro kukuli, portālu “Delfi” informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde.

Personas aizturētas un ievietotas īslaicīgā aizturēšanas vietā. Pret viņām sākti kriminālprocesi.

Februāra vidū divas automašīnas ar nelegālo alkoholu lielā apmērā apturētas Iecavas novadā. Automašīnās atradušās 25 litru tilpuma plastmasas kannas ar nelegālo alkoholu kopējā daudzumā ap 800 litriem. Lai izvairītos no kriminālatbildības par nelikumīgu akcizēto preču pārvadāšanu, viena no personām mēģinājusi piekukuļot policistu, dodot 150 eiro.

Sāktajā kriminālprocesā noskaidrota nelegālā alkohola uzglabāšanas vieta Ceraukstes pagastā. Savukārt trešā persona mēģinājusi piekukuļot policistus piedāvājot 1000 līdz 1500 eiro, lai netiktu veikta sankcionēta kratīšana.

Kratīšanā izņemti vēl papildus ap 110 litri nelegālā alkohola. Par nelegālo akcizēto preču apriti un kukuļdošanu sākti kriminālprocesi. Izmeklēšanā policija pārbaudīs vai aizturētās personas nav saistītas ar citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!