Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdien pēcpusdienā Aizkrauklē novērots spēcīgs virpuļviesulis, kas sabojājis autoostas ēkas jumtu un apgāzis kādu mazu bērnu, ziņo portāls "Staburags.lv".

Pļaviņietis Jānis, kurš savu uzvārdu negribēja nosaukt, portālam pastāstījis, ka Aizkrauklē ieradies ar autobusu, kioskā nopircis "Zelta zivtiņas" atjaunošanas karti un pie autobusu stacijas apsēdies papildināt kontu, kad ap plkst. 15 izdzirdējis brīkšķoša šīfera troksni, satrauktas cilvēku balsis un ieraudzījis putekļu mākoni.

Pāri autostacijai brāzies virpuļviesulis, apmēram četrus metrus augsts un pusotru — divus metrus diametrā. Tas norāvis šīfera gabalus, tomēr, par laimi, garāmgājējiem tie netrāpīja, aizlidoja pāri galvām.

Tālāk viesulis virzījies pāri tirgum, uz gājēju pārejas apgāžot mazgadīgu bērnu, kurš sācis raudāt. "Viesulis bija tik stiprs, ka varētu arī mani nogāzt no kājām," domā Jānis. "Tik stipru virpuļviesuli līdz šim vēl nebiju redzējis. Tas izgaisa virs tirgus būdām. Viesuli nepaspēju nofotografēt, bet dažus skatus pēc viesuļa posta darbiem gan," stāsta Jānis.

Kāda autostacijas darbiniece apstiprināja, ka gar logiem ar troksni aizlidojis putekļu mākonis, virs sabiedriskajām tualetēm noraujot daļu autostacijas jumta.

Ierodoties notikuma vietā, "Staburags" konstatēja, ka šīfera daļas izmētātas ap 300 kvadrātmetru platībā, pat 20 — 25 metru attālumā no autobusu stacijas. Jumtu tobrīd operatīvi "lāpīja" divi strādnieki, bet sētniece, kura ieradās pēc tam, bija pikta, jo domāja, ka strādnieki, labojot jumtu, loksnes met zemē. Viņa neticēja, ka apkārtni ar šīferi piemētājis virpuļviesulis. Ap pulksten 15 viņa no savas mājas lielu putekļu mākoni redzējusi posmā starp tirgu un Mednieku ielas trīsstāvu māju un nodomājusi, ka tur kāds slauka ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!