Piektdien Daugavpilī, klātesot veselības ministram Ivaram Eglītim un Daugavpils domes priekšsēdētājai Ritai Strodei, svinīgi tika atklāts Psihoneiroloģiskās slimnīcas jaunais korpuss.
Jaunais korpuss, kurā ir 60 gultasvietas, pilnībā atbilst visām Eiropas Savienības prasībām, kas tiek izvirzītas pret ārstniecības iestādēm, kurās savu veselības stāvokli uzlabo cilvēki ar psihiska rakstura veselības traucējumiem. Korpusa būvniecība veikta par valsts garantēta aizdevuma līdzekļiem un izmaksājusi 1,6 miljonus latu. Jauno objektu septiņos mēnešos uzbūvēja Daugavpils būvfirma SIA "Ditton būve".

Aptuveni pēc diviem gadiem, kad tiks pabeigta Daugavpils Psihoneiroloģiskās slimnīcas vēsturisko - pirmā un otrā - korpusu renovācija, šajā korpusā plānots izvietot Bērnu nodaļu. Slimnīcas pirmā un otrā korpusa renovācija varētu izmaksāt aptuveni 8,9 miljonus latu. Projekta augstās izmaksas tiek skaidrotas ar to, ka abi korpusi atrodas ēkās, kas ir vēstures pieminekļi, to renovācija būšot samērā dārga.

Pēc Otrā pasaules kara šī ir pirmā reize, kad psihisko slimnieku uzturēšanās apstākļi slimnīcā tiek būtiski uzlaboti. Daugavpils Psihoneiroloģiskajā slimnīcā kopumā ir 685 gultasvietas, un šeit savu psihisko veselību uzlabo pacienti no visas Latgales.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!