Foto: LETA
Pārdesmit Jelgavas novada iedzīvotāju, kuri trešdien apmeklēja domes sēdi, bija vīlušies, ka tās darba kārtībā netika iekļauta ne vien informācija par priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes tā dēvēto medību lietu, bet arī neviens no deputātiem neminēja kaut vārdu par to.

Iedzīvotāji pauž sašutumu, ka šāda rīcība jeb bezdarbība norāda tikai un vienīgi uz tautas kalpu vienaldzību.

Rodas aizdomas, ka ne tikai pats Caune, bet arī pārējie deputāti "velk laiku", lai tikai lietu noklusētu, un tā zaudētu savu aktualitāti, pēc sēdes rezumēja vairāki Jelgavu apmeklējušie novada iedzīvotāji.

Uz to domes deputāts - Jelgavas pašvaldībā strādājošais finanšu speciālists - Aigars Strupulis norādīja, ka iedzīvotājiem pašiem vajadzējis rīkoties aktīvāk, un pirms notikušās sēdes iesniegt konkrēto jautājumu iekļaušanai darba kārtībā. "Tā kā neko tamlīdzīgu nesaņēmām, attiecīgais jautājums netika skatīts," viņš uzsvēra.

Savukārt valgundnieks Kārlis Rimša, kurš ir viens no aktīvistiem, vācot iedzīvotāju parakstus par domes atkāpšanos, norāda, ka pašiem deputātiem ir tiesības ierosināt vismaz diskusiju par attiecīgo tēmu, ņemot vērā plašo rezonansi sabiedrībā. "Biju individuāli izrunāties ar astoņiem deputātiem. Vairums no viņiem joprojām atzīst, ka Caune nav rīkojies pareizi, taču, kur viņu viedoklis ir tagad?" viņš ir neizpratnē.

Strupulis vien vēl sacīja, ka deputāti neko konkrētu nevar komentēt, kamēr nav saņemts policijas slēdziens par izmeklēto lietu.

Tikmēr novada iedzīvotāji ir gatavi nepadoties un apņēmušies turpināt vākt parakstus pret domi, kaut gan citviet atsaucība ir ļoti kūtra. "Vītoliņos no visiem apstaigātajiem parakstījās aptuveni puse. Pārējie, tikko kā uzzina, ka jānorāda arī savs vārds, atsakās parakstīties, jo baidās no dažādām iespējamām sankcijām," pastāstīja pensionāre no Valgundes pagasta Aldona Liepiņa.

"Turklāt jāsaprot, ka neesam juridiski spēcīgi, un mums nav, tā teikt, sava sekretariāta, kas noformētu visu nepieciešamo dokumentāciju saistībā ar šo lietu. Taču parakstus turpināsim vākt vēl, iespējams, aprīlī, cik nu tas būs mūsu spēkos," teic K.Rimša, norādot, ka patlaban savākti ap 230 iedzīvotāju protesti paraksta veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!