Foto: DELFI Aculiecinieks
Liepājā ceturtdien pēc futbola spēles, uz kuru bija ieradušies Polijas futbola huligāni, aizturēti 16 cilvēki, starp kuriem ir arī Latvijas iedzīvotāji, intervijā LNT piektdienas rītā pastāstīja Kurzemes policijas reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis.

Lielākoties cilvēki aizturēti par petaržu spridzināšanu un pilsētas ielu apzīmēšanu, savukārt Latvijas iedzīvotājs aizturēts par poļu fanu auto riepu saduršanu. Kopumā pirms un pēc spēles reģistrēti 14 notikumi, kuros iesaistījušies fani.

Kopumā situāciju Liepājā Grūbis raksturoja kā mierīgu. Policija visu laiku esot uzraudzījusi uz spēli sanākušos, nepieļaujot nopietnus konfliktus. Spēles sākumā Poļu fani dedzinājuši dūmu sveces, bet, kā sacīja Grūbis, spēlei tas netraucēja un policijas iejaukšanās nebija nepieciešama.

Savukārt pēc spēles daļa poļu devušies prom, bet citi vēl pastaigājās pa pilsētu, kur viņus turpināja uzraudzīt likumsargi. Piektdienas rītā lielākā daļa poļu jau esot aizbraukuši, sacīja policijas pārstāvis.

Klaipēdas ielā, tramvaja pieturā, piekauts kāds 1975.gadā dzimis vīrietis un viņam atņemts iepirkumu maisiņš. Policija domā, ka uzbrucēji bijuši Polijas futbola līdzjutēji.

Savukārt naktī uz piektdienu policisti Dzirnavu ielā pie kāda kluba aizturēja 1961.gadā dzimušu vīrieti, kurš, būdams alkohola reibumā, konfliktēja ar Polijas futbola faniem. Kāds cits 1984.gadā dzimis vīrietis pieķerts, kad bojāja trim Polijā reģistrētām automašīnām riepas.

Polijas pilsoņi lielākoties pieķerti māju krāsošanā un petaržu mešanā, kā arī dzeršanā sabiedriskās vietās.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Liepājā notika futbola kluba "Liepājas metalurgs" un Polijas kluba "Legia" spēle UEFA Eiropas līgas turnīrā, tāpēc pilsētā ieradās liels skaits poļu futbola līdzjutēju, no kuriem daudzi uzvedās huligāniski un vairākus policija jau ir aizturējusi. Uz Liepāju devās arī Speciālo uzdevumu bataljons no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes. Liepājā uz vietas bija arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!