Foto: Publicitātes attēli
Par godu Zemessardzes 20 gadadienai Ogrē interesenti piektdien varēs aplūkot Zemessardzes ieročus, tehniku un ekipējumu, portālu "Delfi" informēja Zemessardzes pārstāve Kristiāna Štrāle.

Šajā dienā Ogrē notiks arī citi pasākumi par godu Zemessardzes 20 gadadienai, kā arī Ogres Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona (54.ITBN) 20.gadadienai.

Plkst.10 Ogres sporta tehniskajā centrā notiks šaušanas sacensības, kurās piedalīsies 12 komandas: bataljona rotu komandas, kā arī dalībnieki no policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Ogres novada domes. Savukārt plkst. 17.30 notiks ziedu nolikšana pie karavīru kapiem Ogres kapsētā, bet plkst.19 svinīgā sanāksme Ogres kultūras centrā.

Ieročus, tehniku un ekipējumu pie Ogres kultūras centra varēs aplūkot no plkst.16 līdz plkst.18.30.

Plānots, ka svinīgajos pasākumos piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Juris Zeibārts, Ogres, Ikšķiles, Lielvārdes, Ķeguma un Bauskas novada domes, Ogres policijas un VUGD vadības pārstāvji.

Pasākumus organizē Zemessardzes 54.Inženiertehniskais bataljons ar Ogres novada domes atbalstu.

Zemessardzes Ogres bataljons bija pirmā oficiāli izveidotā Zemessardzes vienība. Zemessardzes 54.ITBN šobrīd ir karavīru skaita ziņā lielākais no Zemessardzes bataljoniem.

Šī gada 23.augustā Zemessardzei apritēja 20. pastāvēšanas gadadiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!