Latvijas Radio koris ir Latvijas kultūras fenomens, tas ir sasniedzis augstvērtīgu kvalitāti, regulāri piedalās Eiropas labākajos festivālos un uzstājās pazīstamākajās koncertzāles, tāpēc tas nav aizstājams un tā likvidēšana var dot signālu citiem koriem, ka arī tie Latvijai nav vajadzīgi.

Tā teikts 173 diriģentu parakstītā vēstulē Valsts prezidentam Valdim Zatleram, Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC), Saeimas deputātiem, satiksmes ministram Aināram Šleseram (LPP/LC), Nacionālās Radio un Televīzijas padomei un Latvijas radio valdei.

Jau vēstīts, ka maksātnespējas priekšā nonākušais Latvijas Radio jau paziņojis, ka nespēj uzturēt Latvijas Radio kori. Tādēļ Latvijā un ārvalstīs atzinību guvušais koris nonācis likvidācijas priekšā.

"Kopš neatkarības atjaunošanas kormūzikas joma ne mirkli nav bijusi tā, kas lielos apmēros sūknētu no valsts naudu. Cilvēki lielā mērā strādājuši kā entuziasti. Vai tiešām naudas samazinājums kultūrai ir tas, kas izglābs valsts ekonomiku? Mehāniskā samazinājuma histērijas laikā derētu atcerēties, ka tieši kultūra ir viena no mūsu valsts eksportpotenciāla būtiskākajām sastāvdaļām," teikts vēstulē.

Tajā arī norādīts, ka Latvijas Radio kora likvidācija būtu trieciens Dziesmu svētkiem.

Tāpat diriģenti pauduši neapmierinātību ar iespējamo Kultūras ministriju apvienošanu ar Izglītības un zinātnes ministriju, kas arīdzan radot bažas par kultūras attīstību Latvijā.

Jau vairākkārt ziņots, ka ievērojamo finansiālo problēmu dēļ ir apsvērta doma likvidēt Latvijas Radio kori. Šī ideja jau iepriekš kultūras sfērā strādājošajos izraisīja neapmierinātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!