Foto: LETA

Sabiedriskajā balsojumā par 2012.gada Eiropas Cilvēku Latvijā kļuvis trīskāršais paraolimpisko spēļu čempions, pasaules rekordists Aigars Apinis, portālu "Delfi" informēja Eiropas Kustība Latvijā, kura šo balsojumu rīko jau 15.gadu pēc kārtas.

Balsotāji šogad Gada Eiropas Cilvēka Latvijā titulam nominēja vairāk kā 30 kandidātus – visi ir savā veidā veicinājuši eiropeiskas vērtības Latvijā un Latvijas plašāku skanējumu Eiropā. Balsojuma TOP 3 ir iekļuvuši arī Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš un Latvijas izglītības ministrs Roberts Ķīlis.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) svinīgajā apsveikuma uzrunā norādīja: "2012.gads daudzu atmiņā pamatā paliks kā olimpiskais gads, kad mūsu sportisti triumfēja Londonas Olimpiskajās spēlēs. Tieši paraolimpiešu cīņa par labākiem sasniegumiem ir daudz, daudz smagāka. Tā ir cīņa ar sevi, tā ir cīņa sev pierādīt, ka, neatkarīgi no visiem apstākļiem un grūtībām, ir iespējams uzvarēt. Aigars Apinis mums to pierādīja Londonā, liekot uzvīties Latvijas karogam olimpiskajā stadionā, un to viņš mums pierāda arī šodien".

Savukārt Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Gundars Strautmanis atzīmēja: "Latvijas personības un jo īpaši sportisti un kultūras cilvēki ir tie, kas mūsu valsts vārdam šogad piešķīruši skaļu skanējumu. Ar savu veikumu šie latvieši ne tikai Eiropas, bet pat visas pasaules mērogā popularizē Latviju, tai skaitā arī sekmējot tās produktu iekļūšanu aizvien jaunos eksporta tirgos".

"Prieks, ka arī šogad saņēmām ļoti daudz balsojumus, kuros tika izvirzīti ļoti dažādu jomu pārstāvji – no tiem katrs savā jomā vai veidā būtu pelnījis šo atzinību. Taču īpašs prieks par šā gada titula ieguvēju, kas izceļas ar tām vērtībām, kas Latvijai un pārējai Eiropai tik ļoti vajadzīgas – profesionālisms, gribasspēks, vienlīdzība, brīvprātīgais darbs, citu iedrošināšana un iedvesmošana," sacījis Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš.

Balsošana par Gada Eiropas Cilvēku tiek rīkota jau piecpadsmito reizi.
Pasākuma mērķis ir godināt cilvēku, kurš, pēc sabiedrības domām, ar saviem darbiem aizvadītajā gadā visvairāk ir veicinājis Latvijas integrāciju Eiropā un Eiropas integrāciju Latvijā. Starp pagājušo gadu uzvarētājiem ir tādas izcilas personības kā Renārs Kaupers, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Piebalgs, Māris Verpakovskis, Ina Strazdiņa un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!