Foto: LETA

Neraugoties uz izskanējušajām runām, "Vienotības", Zatlera reformu partijas (ZRP), nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un neatkarīgo deputātu grupas veidotā koalīcija ir stabila, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunkti" apgalvoja "Vienotības" līdere Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Aizkulisēs tiekot runāts, ka VL-TB/LNNK nav apmierināta ar koalīcijas partneriem, kas visu laiku noraida viņu iesniegtos priekšlikumus, savukārt neatkarīgo deputātu grupa jeb tā dēvētais Olšteina sešinieks pēdējā laikā koķetējot ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kā arī Einara Repšes izveidoto biedrību, kas varētu pārtapt partijā.

Runājot par VL-TB/LNNK neapmierinātību, Āboltiņa norādīja, ka "Vienotība" koalīcijā mēģina strādāt kā komanda un to vajadzētu ievērot nacionālajai apvienībai. "Viņiem vajadzētu vēlreiz izlasīt koalīcijas līgumu. Komandā spēlē visi," pauda politiķe.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka "Vienotība" pati patlaban nākot runāt koalīcijā ar pārāk maz iniciatīvām un vairāk nākoties diskutēt par citu priekšlikumiem.

Savukārt attiecībā uz "Olšteina sešinieku" Āboltiņa atzīmēja, ka koalīcijas partijas par dažādiem jautājumiem runā arī ar opozīciju. Ja "Olšteina sešinieks" domājot par savu nākotni un meklējot politisko spēku, ar ko nākotnē sadarboties, tas nekādi neapdraudot esošo koalīciju, apgalvoja Āboltiņa.

Koalīcijā patlaban ir 56 deputāti. "Vienotībai" ir 20 deputāti, ZRP - 16, VL-TB/LNNK - 14, bet neatkarīgo deputātu grupā - seši tautas kalpi.

Opozīcijā patlaban atrodas 31 "Saskaņas centra" deputāts un 13 ZZS deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!