Foto: F64

Pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa paziņojuma, ka viņš atkārtoti nekandidēs uz šo posteni, koalīcijai būs vieglāk izvēlēties vienotu prezidenta amata kandidātu, sacīja partijas "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka līdz šim Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pauda atbalstu Bērziņa kandidatūrai, savukārt pārējā koalīcijā viņam nebija viennozīmīgs atbalsts. Tāpat Āboltiņa pauda cerību, ka, ievēlot nākamo Valsts prezidentu, koalīcija būs vienota un izšķirošā balss nebūs opozīcijas partijām.

Iespējamos kandidātu Valsts prezidenta amatam viņa atturējās nosaukt.

Runājot par Bērziņa lēmumu nekandidēt atkārtoti uz Valsts prezidenta amatu, Āboltiņa pieļāva, ka viņš ir ņēmis vērā pēdējā laika sabiedrības kritiku, vērtējot dažādus viņa izteikumus, nevis paveiktos darbus.

"Var piekrist, ka Bērziņa izteikumi ne vienmēr bijuši veiksmīgi, un ka viņš nav bijis īpaši aktīvs ārpolitikā. Tajā pašā laikā savu darbu viņš ir veicis godprātīgi, strādājot pēc labākās sirdsapziņas," sacīja Āboltiņa.

Pašreizējais Valsts prezidents Bērziņš nolēmis nekandidēt uz otro termiņu. Prezidenta atbilde tika gaidīta jau ilgāku laiku. Viņš minēja, ka lēmumu pieņems, izvērtējot pēdējā gada rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!