Vairākos auto cienītāju forumos internetā piektdien izplatīts aicinājums, protestējot pret ikgadējās transportlīdzekļu nodevas paaugstināšanu, ne vien piedalīties pirmdien plānotajā motobraucēju piketā pie Saeimas, bet arī doties braucienā apkārt Vecrīgai.

Tiesa, šāds pasākums nav pieteikts un saskaņots Rīgas domē.

Mājas lapu audi-style.lv, audi-club.lv un bmwpower.lv forumos ievietots aicinājums: "Ja arī Tu uzskati, ka jaunais lēmumprojekts par automašīnu nodevām ir nepieņemams auto īpašniekiem, tad 30.11.2009 no 12:00-13:00 pievienojies braucienam apkārt Vecrīgai".

Autobraucēji tiek aicināti braukt maršrutā 11.novembra krastmala – Kr.Valdemāra iela –Meierovica bulvāris - 13.janvāra iela – 11.novembra krastmala. Akcijas dalībnieku atpazīšanas zīme būšot sānu logos iestiprināta A4 vai lielāka formāta lapa ar uzrakstu "Es nepiekrītu".

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien nolēma samazināt iepriekš plānoto ikgadējās transportlīdzekļu nodevas palielinājumu motocikliem no plānotajiem 50 uz 24 latiem, un palielināja nodevu visu vieglo automašīnu kategorijām.

Lēmums ievērojami paaugstināt transportlīdzekļu nodevu izraisījis gan moto, gan autobraucēju iebildumus, tādēļ pirmdien pie Saeimas notiks pikets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!