Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš noliedz runas, ka ideja pārcelt Krievijas pareizticīgās baznīcas galvas patriarha Kirila vizīti Latvijā uz rudeni nākusi no kāda cita, to ceturtdien intervijā LTV raidījumam "Panorāma" uzsvēra Bērziņš.

Viņš skaidroja, ka jau pēc 9.marta, kad Latvijā piemin leģionārus, ar padomniekiem apspriedis ideju atcelt maijā plānoto Kirila vizīti. Pāris dienas vēlāk tapis vēstules uzmetums, bet 17.martā pati vēstule, kas jau nodota adresātam.

Prezidents noliedza, ka šī ideja būtu nākusi no kāda cita, piemēram, no Saeimas spīķeres Solvitas Āboltiņas. "Āboltiņas kundzei nav nekāda veida ietekmes [šā] lēmuma pieņemšanā, " sacīja Bērziņš. "Šī vēstule nav saistīta ne ar vienu ietekmi no ārpuses," LTV prezidents paturēja "autortiesības" idejai par ielūguma pārcelšanu.

Jau vēstīts, ka trešdien Bērziņa pārstāve Līga Krapāne paziņoja, ka ir sagatavota vēstule, kurā lūgts Kirilu pārcelt maijā ieplānoto vizīti Latvijā.

Vēlāk medijos izskanēja versijas, ka šo vēstuli prezidents uzrakstījis kāda cita no malas mudināts. Viena no versijām bija, ka tās līdzautore ir Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!