Foto: Shutterstock

Pirmdien Nacionālās aizsardzības akadēmijas bibliotēkā nonāks AustrālijasDaugavas vanagu” dāvinātās grāmatas, ko pasniegs organizācijas pārstāvis, atvaļināts admirālis Andrejs Mežmalis, portālu “Delfi” informēja pasākuma rīkotāji.

Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Juris Zeibārts.

„Grāmatu dāvināšanas iniciatīva aizsākās pirms gada, tiekoties ar Austrālijas latviešiem. Viņi vēlējās dāvināt grāmatas militārajām bibliotēkām Latvijā, un ar manu palīdzību tās tagad nonākuša Nacionālajā aizsardzības akadēmijā," stāsta atvaļinātais admirālis Mežmalis. Viņš apliecina, ka veiksmīgas sadarbības rezultātā militārās bibliotēkas varētu arī turpmāk saņemt dāvinājumus no Austrālijas.

Dāvinājuma lielākā daļa atceļojusi no Adelaidas „Daugavas vanagiem" un Latviešu biedrības.

Mežmalis dzimis 1938. gadā Rīgā, pēc bēgļu gaitām no Vācijas 1950. gadā izceļojis uz ASV. Absolvējis ASV Kara flotes akadēmiju un ASV Flotes universitāti Monterejā, Kalifornijā,  ieguvis maģistra grādu inženierzinātnēs. 2001. gadā bijis Latvijas aizsardzības ministra padomnieks, no 2002. līdz 2006. gadam - Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības komandieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!