Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Ārlietu ministrijai (ĀM) vēl arvien nav informācijas par trešo Latvijas jūrnieku, kurš atradies uz ceturtdien Ohotskas jūrā nogrimušā Krievijas tralera "Daļņij Vostok", sacīja Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis Ivars Lasis.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija savā mājaslapā ir ievietojusi visu kuģa apkalpes locekļu sarakstu, un to var uzskatīt par oficiālu informāciju, teica Lasis. Viņš atzina, ka nav arī sīkāku ziņu par abu izglābto Latvijas jūrnieku veselības stāvokli. Viņi atrodas uz kuģa "Andromeda", kas pašlaik dodas uz Dienvidsahalīnas ostu, un precīzāka informācija varētu būt nākamās nedēļas sākumā.

Lasis pastāstīja, ka Ām jūrnieku tuviniekus par notikušo ir informējusi.

Jau vēstīts, ka Krievijas Tālajos Austrumos Ohotskas jūrā pie Kamčatkas pussalas ceturtdien nogrima Krievijas traleris "Daļņij Vostok", kura katastrofā gājuši bojā vismaz 56 jūrnieki, bet 63 ir izglābti. Desmit izglābtie jūrnieki ir smagā stāvoklī. Kuģa apkalpē bija 132 cilvēki, no kuriem 13 vēl nav atrasti.

Visi izglābtie apkalpes locekļi samērā ilgu laiku bija pavadījuši Ohotskas jūras ūdenī, kura temperatūra nepārsniedz nulli grādu pēc Celsija, un ir cietuši no smagas organisma atdzišanas. Viens no viņiem ir ļoti smagā stāvoklī, informēja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis.

Saskaņā ar Krievijas Jūras kuģniecības reģistra datiem traleris bija uzbūvēts 1989.gada novembrī Padomju Savienībā. Tas ieguva tagadējo nosaukumu 2014.gadā, bet tā iepriekšējais nosaukums bija "Stende". Kompānijai "Magellan" piederošais 5720 reģistra tonnu kuģis ir 104,5 metrus garš un apmēram 16 metru plats. Tas ir pierakstīts Ņeveļskas ostā Sahalīnas salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!