Foto: Publicitātes foto

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) sestdien kongresā nolēmusi 2017. gada pašvaldību vēlēšanās startēt kopīgi ar esošo Rīgas domes koalīcijas partneri - partiju "Saskaņa", informēja GKR pārstāve Inese Žurovska.

Partijas priekšsēdētājs Andris Ameriks deleģēts sākt sarunas ar "Saskaņu" par kopīga saraksta veidošanu 2017. gada pašvaldību vēlēšanām.

Ameriks uzsver - situācijā, kad Latvija ir lielu izaicinājumu priekšā, viens no galvenajiem uzdevumiem ir radīt cilvēkiem drošības sajūtu un pārliecību, ka pašvaldība sniegs palīdzību grūtā brīdī. "Ir jāsaprot, ka Latvijas pastāvēšana ir atkarīga no sabiedrības saliedēšanas," viņš min, skaidrojot, ka GKR un "Saskaņai" ir izdevies apvienot rīdziniekus.

"Tas tikai vēlreiz pierāda, ka mūsu komanda un "Saskaņas" komanda, runājot sporta terminoloģijā, ir radījusi labu Rīgas domes izlasi. Tā ir labi saspēlējusies, iztiek bez savstarpējiem kašķiem un greizsirdības scēnām," klāsta Ameriks.

Kongresā prezentēta socioloģisko pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" veiktā aptauja, kas parāda, ka vairāk nekā 63% aptaujāto Rīgas domes darbību atbalsta un vērtē pozitīvi. Ja rīt notiktu pašvaldību vēlēšanas, tad no tiem pilsoņiem, kuri piedalītos vēlēšanās un kuriem ir skaidra politiskā izvēle, GKR un partijas "Saskaņa" apvienotais saraksts saņemtu 54% balsu.

Rīgas domes esošās koalīcijas darba turpināšanu atbalsta puse balsstiesīgo rīdzinieku, norādīja Žurovska.

Aptaujā tika aptaujāti 502 Rīgā deklarētie pilsoņi vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Tāpat kongresā tika pieņemta rezolūcija "Par pašvaldību lomu un vietu valsts pārvaldē", kurā partijas valde tiek aicināta sadarboties ar citām politiskajām partijām, lai panāktu, ka likumos un Ministru kabineta noteikumos tiktu izslēgtas normas, kas ir pretrunā ar Eiropas vietējo pašvaldību hartu vai kavē mazas un efektīvas valsts pārvaldes izveidošanu, kā arī Satversmē tiktu garantēti pašvaldības, varu kompetences nodalījuma, sarunu u.c. principi.

GKR ieskatā valdībai jāpārtrauc regulēt pašvaldību sociālie pabalsti un viedoklis jāizsaka ieteikumu, nevis noteikumu formā, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklim un nekustamā īpašuma nodoklim pilnībā jābūt pašvaldību nodokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!