Foto: LETA

Jaunais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs vēlas saliedēt ministriju, kas patlaban darbojas četros dažādos virzienos, un panākt, lai tā darbojas kā viena vienota organizācija.

Viņaprāt, būs nepieciešams arī apvienot ministrijas darbu vienā ēkā. Tiesa, neviena no patlaban izmantotajām ēkām nav pietiekami liela, tāpēc būtu jādomā par citu, šodien pēc valdības lēmuma apstiprināt viņu amatā žurnālistiem atzina Antonovs.

Komentējot savu rotāciju, viņš norādīja, ka tas ir paaugstinājums, turklāt 12 gadus strādāts vienā un tajā pašā iestādē. Lai gan darbs bija ar interesantām un svarīgām lietām, darbs VARAM licies kā interesanta iespēja, kas ļautu paskatīties arī no otras - klienta - puses, nevis naudas devēja puses.

Viņš arī piebilda, ka saskaņā ar pieņēmumiem darbavieta jāmaina ik pēc septiņiem gadiem.

"Ministrs ir sācis reorganizāciju, un tuvākajā laikā būs daudz darba ar komandas savākšanu - darbu sāks četri jauni valsts sekretāra vietnieki," norādīja Antonovs.

Savukārt, komentējot ideju par to, ka šādai ierēdņu rotācijai jābūt kā sistēmai, viņš norādīja, ka šāds risinājums ir iestrādāts normatīvajos aktos. Viņš atzina, ka šis gadījums, kad rotē vairākas amatpersonas vienlaikus, izskatās amizanti, tomēr rotācija normatīvajos aktos ir paredzēta. Savukārt Eiropas Komisijā, ar ko viņam vairāk nācies strādāt pēdējos gados, tā pat ir obligāta.

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja koalīcijā iepriekš panākto vienošanos par vairāku ministriju valsts sekretāru rotāciju.

Līdzšinējais Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks Eiropas Savienības (ES) fondu apguves lietās Aleksandrs Antonovs ar 10.aprīli kļūs par VARAM valsts sekretāru. Savukārt ilggadējais VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis ar 10.aprīli sāks pildīt Kultūras ministrijas valsts sekretāra pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!