Foto: LETA
Raidījumā "Nekā personīga" izskanējušie pieņēmumi par Nacionālās apvienības (NA) ciešāku sadarbību ar "Saskaņas centru" ir vērtējami kā melīga propaganda un provokācija, kas saistīta ar valdības veidošanu un gaidāmajām vēlēšanām. NA nekad nav pieļāvusi iespēju būt vienā valdībā vai Rīgas domes valdošajā koalīcijā ar SC, pausts 23. decembrī izsūtītajā NA paziņojumā presei.

Tajā norādīts, ka "Vienotības" priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas raidījumam paustais satraukums atgādina liekulību, jo atšķirībā no NA, "Vienotība" ar SC vienotās pozīcijās bieži vien bijusi arī ideoloģiskos, nevis tikai saimnieciskos jautājumos. Piemēram, "Vienotība" esot balsojusi kopā ar SC par "uzturēšanās atļauju tirdzniecības" iespējami ilgāku saglabāšanu, pret bērnudārzu un skolu pāreju uz valsts valodu, par liberālākām pilsonības likuma normām, kā arī vēl 11. Saeimā pieļāvusi iespēju veidot  "nacionālā izlīguma" valdību kopā ar SC. 

NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars apgalvo: "Publiski izskanējušie apmelojumi izskatās pēc "Vienotības" un SC politiskas saspēles. Ušakovs šādā veidā mēģina pozicionēties latviešu vēlētāju priekšā, savukārt, "Vienotība" nomelno konkurentus pirms vēlēšanām, kā arī novērš uzmanību no pašu ideoloģiskās sadarbības ar SC."

"Delfi" jau vēstīja, ka, saskaņā ar TV3 raidījuma "Nekā personīga" novērojumiem, pēdējā laikā notikusi SC un NA tuvināšanās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!