Foto: stock.xchng

Trešdienas rītā apledojums vietām apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi pašlaik uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Siguldas virzienā no Vangažiem līdz Līgatnei, Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Daugavpils virzienā no Nīcgales līdz Pāterniekiem un no Špoģiem līdz Medumiem, kā arī Rēzeknes virzienā no Jēkabpils līdz Varakļāniem.

Tāpat autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, braucot Liepājas virzienā no Anneniekiem līdz Skrundai un Ventspils virzienā no Kūdras līdz Strazdei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Cēsu, Daugavpils, Dobeles, Limbažu, Ogres, Preiļu, Saldus, Valkas un Valmieras apkaimēs.

No pulksten 03:20 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 122 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu un preventīvo kaisīšanu.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

"Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū," norāda ceļu uzturētāji, aicinot autobraucējus atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!