Foto: Reuters/Scanpix

No visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Latvijā ir visnegatīvākā attieksme pret imigrāciju no blokam nepiederošajām valstīm, liecina jaunākā Eirobarometra aptauja.

Latvijā 79% iedzīvotāju ir negatīvi noskaņoti pret imigrāciju no valstīm, kas nepieder ES.

Latvijai seko Grieķija, Itālija un Kipra, kur attiecīgi katrā valstī šajā jautājumā negatīvi noskaņoti ir 75% cilvēku, bet Čehijā un Slovākijā 74% iedzīvotāju iebilst pret imigrāciju no ES nepiederošām valstīm.

Vistolerantākie šajā jautājumā ir zviedri, no kuriem tikai 25% iebilst pret imigrāciju no valstīm, kas nav ES dalībvalstis.

Eirobarometra aptauja liecina, ka ES vidēji 57% iebilst pret imigrāciju no blokam nepiederošām valstīm.

Latvija šajā aptaujā ierindojās pirmajā vietā arī jautājumā par attieksmi pret imigrāciju no citām ES dalībvalstīm. Pret to negatīvi noskaņoti ir 63% iedzīvotāju.

Latvijai seko Čehija un Kipra, kur šajā jautājumā negatīvi noskaņoti ir 58% iedzīvotāju.

Ceturtajā vietā ierindojas Slovākija un Lielbritānija, kur 52% iedzīvotāju iebilst pret imigrāciju no citām ES valstīm, liecina aptaujas rezultāti.

Savukārt zviedri arī šajā kategorijā ir vistolerantākie. Zviedrijā tikai 16% iedzīvotāju ir noskaņoti negatīvi pret imigrāciju no citām ES dalībvalstīm.

ES vidējais rādītājs ir 41%, secināts aptaujā.

Savukārt jautājumā par iespējamu kopīgu ES imigrācijas politiku 20% aptaujāto ES iedzīvotāju atbildēja, ka nevēlas šādas politikas pieņemšanu.

Vislielākie pretinieki kopīgai politikai ir austrieši un čehi.

Austrijā un Čehijā pret kopīgu ES imigrācijas politiku noskaņoti attiecīgi 36% un 33% iedzīvotāju. Savukārt vismazākā pretestība tai ir Lietuvā, kur pret to noskaņoti tikai 8% iedzīvotāju, liecina jaunākā Eirobarometra aptauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!