Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi maksātnespējas procesa administratora Māra Sprūda sūdzību par lēmumu, ar kuru nav apmierināts viņa lūgums saistībā ar prasības palielināšanu par 12 900 eiro, šādā apmērā arī papildus palielināt prasības nodrošinājuma apjomu strīdā ar žurnālu „Ir”.

Sprūds prasījuma summas palielinājumu iepriekš bija skaidrojis ar to, ka saiti uz rakstu, par kuru tiesā ir strīds, žurnāls bija ievietojis sociālajā tīklā „Twitter”, ko lieto 129 000 iedzīvotāju. 

Iepriekš Sprūda pieteikumu par prasības nodrošinājuma apjoma palielinājumu 14.augustā bija noraidījusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa. Rīgas apgabaltiesa šo lēmumu 20.oktobrī atstājusi spēkā, portālu „Delfi" informēja tiesas preses sekretāre Inta Šaboha.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams. 

Jau vēstīts, ka Sprūds tiesvedībā pret žurnālu "Ir" Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā bija iesniedzis pieteikumu, vēloties palielināt morālās kompensācijas prasību par 12 900 eiro. Strīds starp Sprūdu un žurnālu tiek risināts par rakstu "Maksātnespējas ķēķis".

Kā iepriekš aģentūrai LETA pavēstīja žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele, žurnāla "Ir" raksts,  saistībā ar kuru viņš iesniedzis tiesā prasību par goda un cieņas aizskaršanu, pieejams "Ir.lv" bez maksas un saite uz šo publikāciju ievietota sociālajā tīklā "Twitter". Sprūds norādījis, ka "Twitter" Latvijā lieto 129 000 iedzīvotāju, tāpēc viņš nolēmis morālās kompensācijas prasību palielināt par 12 900 eiro.

Tagad prasības kopsumma sasniedz jau 35 879 eiro.

Lieta pēc Sprūda prasības par goda un cieņas aizskaršanu ierosināta jau 2012.gada decembrī, taču tiesa līdz šim to pēc būtības nav izskatījusi.

"Tiesas rīcība ir absurda. Tā vietā, lai beidzot izskatītu lietu un izlemtu, vai administratora Sprūda gods ir aizskarts un kompensācijas prasība pamatota, tiesa ir paguvusi jau trīs reizes skatīt jautājumu par "Ir" aktīvu apķīlāšanu. Sprūdam nav izredžu uzvarēt prāvā, tāpēc viņš velk laiku un cenšas kaitēt "'Ir", kā nu māk. Šī parodija par tiesiskumu tikai apliecina, cik ļoti Latvijas tiesu sistēmā nepieciešamas reālas reformas, kuras ir pieteiktas arī maksātnespējas administrācijas sfērā, taču nemitīgi tiek bremzētas," pēc apķīlāšanas lēmuma savulaik norādīja Ločmele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!