Foto: AFI
Pēc AS "Sadales tīkli" informācijas, ārpus aizsargjoslām esošo koku izciršanā, kas bojājuši vai apdraud elektrisko tīklu gaisvadu līnijas, svētdien iesaistītas 15 brigādes ar smago meža tehniku (harvesteriem un forvarderiem), kā arī 17 brigādes, kas strādā ar zāģiem, portālam "Delfi" pavēstīja ekonomikas ministra Arta Kampara padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Bīviņa.

Darbos iesaistījušies lielākie mežistrādes uzņēmumi, to vidū "Latvijas Finieris", "Latsin", "Smiltenes MRS", "Saldus mežrūpnieks" un citi.

Kampars 10.janvārī valdībai ziņos par situāciju ar elektropiegādes traucējumiem un postījumu novēršanas gaitu, tajā skaitā par mežizstrādes uzņēmumiem, kas devušies palīgā AS "Latvenergo" brigādēm.

Ekonomikas ministrijas vadības operatīvajā apspriedē svētdien no rīta saņemta informācija no AS "Sadales tīkli" par to, ka bez elektrības pašlaik ir aptuveni 8000 mājsaimniecību. Salīdzinājumā ar sestdienu, būtiski ir uzlabojusies situācija centrālajos rajonos, austrumu reģionā tā nav pasliktinājusies, vairāk bojājumu konstatēts Latvijas ziemeļaustrumu rajonos, īpaši Madonas un Jēkabpils apkārtnē.

Ekonomikas ministrijas operatīvās apspriedes par rīcību iespējami drīzai elektroenerģijas padeves atjaunošanai notiek katru dienu kopš Ministru kabineta lēmuma par ārkārtējas situācijas izsludināšanu 40 pašvaldībās. Pēc nepieciešamības apspriedēs tiek pieaicināti atbildīgo dienestu speciālisti.

Kā ziņots, 2011.gada 6.janvāra Ministru kabineta sēdē, izsludinot ārkārtēju situāciju 40 Latvijas novados, Ekonomikas ministrijai tika uzdots nodrošināt ārpus aizsargjoslām esošo koku izciršanu, kas apdraud elektrisko tīklu gaisvadu līnijas un elektroenerģijas padevi sabiedrībai, to iepriekš saskaņojot ar Valsts meža dienestu un attiecīgo pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!