Par informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas "DEAC" izstrādātā projekta "e-klase" ieviešanu interesējušās vairāk nekā 100 skolas no dažādām Latvijas pilsētām, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes loceklis Jānis Kaģis.
Kaģis pastāstīja, ka trīs nedēļu laikā tiks īstenota projekta ieviešana Lielupes vidusskolā. Mēneša laikā projekta ieviešana varētu tikt uzsākta vēl desmit skolās.

"Lai pēc iespējas ātrāk varētu "e-klasi" ieviest visās skolās, kas izteikušas šādu vēlmi, nolēmām tuvākajā laikā rajonos organizēt atsevišķus seminārus skolu vadībām", sacīja Kaģis.

Viņš atzina, ka vislielāko interesi skolu vadītāji izrāda tieši par "e-klases" piedāvātajām pārskatu formām, kas ļauj atvieglot un uzlabot skolotāju darbu dažādu pārskatu sagatavošanā.

LETA jau ziņoja, ka "e-klase" vecākiem nodrošinās iespēju īsziņu veidā saņemt informāciju par bērnu sekmēm un stundu apmeklējumu, kā arī piezīmes un citu svarīgu informāciju.

Vecāki, kuri būs pieteikušies projektam, tiks informēti par bērnu nesekmību, stundu kavējumiem, eksāmenu un centralizēto pārbaudes darbu rezultātiem. Tāpat viņi saņems arī speciālo informāciju - piezīmes un skolotāju paziņojumus.

Ja projekts gūs atsaucību, tā sistēmas funkcijas iecerēts paplašināt. Nākotnē "e-klase" ļaus uzzināt arī stundu sarakstu un uzdotos mājasdarbus, saņemt visas atzīmes, kā arī sazināties ar skolu un ar citiem vecākiem.

"E-klases" pamatā ir elektroniskās datubāzes, kurās tiek ievadīti skolas žurnālu ieraksti. Veicot ievadīto datu apstrādi, automātiski tiek veidotas arī visas skolotājiem nepieciešamās atskaites.

Lai konkrētā skolā varētu ieviest elektronisko žurnālu, skolai ir jānoslēdz līgums ar kompāniju "DEAC". Pēc tam katra skolēna vecāks saņems iesnieguma veidlapu, kuru aizpildot, viņš varēs pieteikties uz īsziņu saņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!