Ņemot vērā aizvadīto nedēļas nogali, kad avārijās, kurās iesaistīti motociklisti, bojā gāja trīs un cieta divi cilvēki, Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki Latvijā sāks pastiprināti uzraudzīt un sodīt motociklistus, kas pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, informēja policijas preses dienests.
Turpmāk ceļu policijas darbinieki īpaši kontrolēs motociklistus, kas brauc bez ķiverēm vai bez derīgas motocikla tehniskās apskates. Motociklistiem pastiprināti tiks veikta arī alkohola reibuma kontrole, kā arī īpaša uzmanība tiks pievērsta motociklistiem- ātruma pārsniedzējiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē (no 29. aprīļa līdz 1. maijam) Valsts policijas Galvenās kārtības policijas Sabiedriskās drošības pārvaldes Ceļu policijas biroja darbinieki Rīgā motociklistiem sastādīja 26 administratīvo pārkāpumu protokolus, tai skaitā, 3 par braukšanu reibumā, 3 par braukšanu bez tiesībām un 20 par braukšanu bez ķiveres. Savukārt no gada sākuma ceļu policijas darbinieki Latvijā motociklistiem par dažādiem pārkāpumiem sastādījuši 169 protokolus, no kuriem 41 sastādīts par braukšanu reibumā. 2005. gada četros mēnešos motociklisti izraisījuši četrus ceļu satiksmes negadījumus, viens no tiem negadījumu izraisīja būdams alkoholisko dzērienu ietekmē.

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Sabiedriskās drošības pārvaldes Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš: "Motociklisti ir vieni no ceļu satiksmes neaizsargātajiem dalībniekiem, un situācijās, kad ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts motociklists, gandrīz vienmēr smagākās traumas gūst tieši viņš", tādēļ Zivtiņš aicina visus motociklistus lieki neriskēt ar savām un galvenokārt apkārtējo cilvēku dzīvībām, demonstrējot sava motocikla maksimālo ātrumu vai pārgalvīgus trikus.

Valsts policija jau ziņoja, ka laika periodā no 1. līdz 2. maijam ceļu satiksmes negadījumos, kuros iesaistīti motociklisti, bojā gāja trīs un cieta divi cilvēki: Ap pulksten 16.10 Rīgā, Maskavas ielā, apgāzās, 1971.gadā dzimušā Dzintara vadītais motocikls "Suzuki" un sadūrās ar automašīnu "Mercedes Benz". Notikuma vietā bojā gāja motocikla pasažiere, 1966.gadā dzimusī Sarma.

Savukārt ap pulksten.21.30 Liepājas rajonā uz autoceļa Rīga-Liepāja, 1975.gadā dzimušais Ivo, vadot automašīnu "Ford Probe", iebrauca pretējā braukšanas joslā un sadūrās ar motociklu "Suzuki", kuru vadīja 1978.gadā dzimušais Ģirts. Negadījuma rezultātā no gūtajām traumām bojā gāja abu transporta līdzekļu vadītāji, kā arī cieta automašīnas pasažiere- 1982. gadā dzimusī Linda.

Ap plkst.11 Jelgavas rajonā, uz autoceļa Dalbe-Garoza, 1980.gadā dzimušais Jānis, vadot motociklu "Honda", iebrauca mājas nožogojumā, kā rezultātā motocikla vadītājs ar diagnozi - alkohola reibums un galvas sasitums tika nogādāts slimnīcā. Avārijā cieta arī motocikla pasažieris - 1980.gadā dzimušais Dmitrijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!