Rīgas Centra humanitārās vidusskolas direktora amatā no 13.jūlija saskaņā ar Centra rajona tiesas spriedumu ir atjaunots Jānis Jundzis, informēja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktora vietnieks izglītības jautājumos Guntis Helmanis.
Jau ziņots, ka Jundzis tika atstādināts no darba pienākumu veikšanas 2003.gada 13.martā, pēc tam kad, pamatojoties uz skolēnu vecāku sūdzībām par nelikumīgu maksājumu pieprasīšanu, vidusskolā tika uzsākta direktora darbības pārbaude.

Helmanis informēja, ka Centra rajona tiesa šā gada 22.jūnijā atzina par nepamatotu Jundža atstādināšanu un uzdeva departamentam atjaunot viņu amatā, kā arī samaksāt viņam 7887 latu kompensāciju.

Departamenta pārstāvis pagaidām atturējās sniegt novērtējumus par tiesas spriedumu, norādot, ka to varētu izdarīt departamenta direktors Elmārs Vēbers (LSDSP) pēc atgriešanās no atvaļinājuma.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās pārbaudes rezultāti apliecināja, ka Jundzis pārkāpis interešu konflikta novēršanas likumdošanas normas.

KNAB konstatēja, ka Jundzis atradies interešu konflikta situācijā, pieņemot darbā savu meitu par mūzikas skolotāju, bet sievu - par dokumentu kopētāju un strādnieci.

Tāpat birojs konstatēja, ka, slēdzot skolas telpu iznomāšanas līgumu par skolēnu ēdināšanas organizēšanu ar savu meitu, Jundzis atbrīvoja to no komunālo pakalpojumu samaksas.

Iepriekš Vēbers informēja Rīgas domes deputātus, ka ar Jundža darbībām laikā no 1999.gada līdz 2003.gada 1.martam Rīgas pašvaldībai un trešajām personām ir nodarīti zaudējumi vismaz par 14 320 latiem.

Pēc Vēbera teiktā, direktora pārkāpumus var sadalīt trīs pozīcijās - zaudējumi pašvaldībai no ēdnīcas darbinieku algošanas, zaudējumi par komunālo pakalpojumu samaksu nomnieku vietā, kā arī materiālais zaudējums trešajām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!