Turpmāk, lai iegūtu auto vadītāja apliecību, inspektori, kuri pieņem braukšanas eksāmenu, varēs izvēlēties maršrutu, lai eksāmena gaitā varētu pilnvērtīgāk pārliecināties par eksaminējamo personu gatavību piedalīties ceļu satiksmē, nevis braukt pa iepriekš izvēlētu maršrutu kā līdz šim.
Līdz ar to tiek atcelta līdzšinējā kārtība, kad braukšanas eksāmeni tika kārtoti braucot pa vienu no iepriekš apstiprinātajiem maršrutiem, portālu “Delfi” informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists Juris Saukāns.

Saskaņā ar jauno kārtību eksāmena minimālais ilgums būs 25 minūtes, un brauciena maršrutam jāiet pa apdzīvotas vietas ielām, tajā skaitā ielām ar mazākas intensitātes satiksmi un arī maģistrālajām ielām ar intensīvu satiksmi, bez tam braukšanas maršrutā jābūt ceļa posmam, uz kura atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Jaunā kārtība arī paredz, ka braukšanas eksāmens netiek pārtraukts pēc rupjas kļūdas pieļaušanas, ja vien šī kļūda satiksmē nebūs radījusi bīstamu situāciju. CSDD inspektoriem būs jāpārliecinās, vai šāda kļūda bija gadījuma rakstura, vai arī tās iemesls ir sliktā sagatavotība.

Par to varēs pārliecināties, uzdodot eksāmena kārtotājam atkārtot identisku vai līdzīgu manevru, un, ja izrādīsies, ka tā bijusi gadījuma kļūda un to izraisījis uztraukums, kuru turpmākajā eksāmena gaitā izdodas pārvarēt, tad šādā gadījumā eksāmena iznākums var būt arī pozitīvs.

Turklāt no pirmdienas ir spēkā noteikums, ka teorētiskā eksāmena rezultāti ir spēkā 1 gadu no eksāmena kārtošanas dienas. Līdz šim teorētiskā eksāmena rezultāti bija derīgi tikai 6 mēnešus. Kā norāda CSDD eksāmena derīguma termiņš tiek pagarināts arī attiecībā uz personām, kas to nokārtojušas pirms šo izmaiņu stāšanās spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!