Trešdienas rītā pirms pulksten desmitiem Rīgas iedzīvotāji Pļavnieku rajonā izjutuši zemestrīcei līdzīgas pazīmes. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā skaidroja, ka zemestrīču radīto grūdienu viļņi Latviju šorīt sasnieguši laika posmā no pulksten sešiem līdz astoņiem, bet minētajā laikā pirms desmitiem seismiskas aktivitātes Latvijā nav reģistrētas.
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras pārstāvji skaidroja, ka zemestrīcei līdzīgas izjūtas būtu varējis izraisīt arī kāds lokāls sprādziens virszemē vai pazemē, vai arī zemu lidojoša virsskaņas lidmašīna. Tādēļ ļoti svarīgi zināt kādas bijušas iedzīvotāju izjūtas brīdī, kad viņiem licies, ka notiek zemestrīce, skaidroja aģentūras speciālisti.

“Ap 9:30 līdz 9:50 mums uzņēmumā bija sanāksme. Es un firmas direktors palikām aprunāt dažas lietas, kad sapratām, ka galds pie kura sēžam trīc,” portālam “Delfi” pastāstīja kādas Katlakalna ielā atrodošās firmas darbinieks.

Kad viņš zvanījis uz grāmatvedību, tur arī apstiprinātas zemestrīces sajūtas, jo trīcējis galds. Uz brīdi trīcēšana esot pārgājusi, bet aptuveni pēc 30 sekundēm atkal atsākusies un turpinājusies vismaz minūti.

Apstiprinājumu zemestrīcei līdzīgai parādībai snieguši arī cilvēki, kas tobrīd bijuši kafejnīcā, kur trīcējuši trauki.

Zemestrīcei līdzīgās parādības liecinieks portālam “Delfi” pastāstīja, ka firmas ēkas tuvumā nekādi būvdarbi netiek veikti.

Ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā paskaidroja, ka šorīt laika posmā no pulksten sešiem līdz astoņiem līdz Latvijai nonākuši seismiskās aktivitātes viļņi no zemestrīcēm Japānā un Alžīrā, kā arī citās pasaules vietās, taču minētajā laikā pirms desmitiem Latvijā nav reģistrētas seismiskas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!