Eiropas Savienības fondu (ESF) vadības komiteja ir atbalstījusi 27 projektus, ar kuriem iecerēts ieviest jaunas un uzlabot mācību procesa kvalitāti jau esošajās studiju programmās dabaszinātņu un tehnoloģiju ietilpīgās nozarēs.
Kā informē Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļas vecākā referente Dace Jansone, projekti paredz izstrādāt jaunas studiju programmas, kursus un mācību metodiskos materiālus, kā arī pilnveidot esošās studiju programmas, uzlabot mācību metodes, iegādāties speciālo literatūru, atbilstoši studiju programmu īstenošanas prasībām uzlabot dabaszinātņu un tehnoloģiju ietilpīgo nozaru studiju auditoriju un laboratoriju aprīkojumu.

Atbalstīto projektu gaitā tiks veidotas un uzlabotas vairākas programmas dabas zinātnēs, inženierzinātnēs, transporta, informāciju tehnoloģiju nozarē, biomehānikā, elektronikā un citās, stāstīja Jansone.

Projektu kopējās izmaksas ir 4,37 miljoni lati, no tiem ESF daļa ir 3,28 miljoni lati, bet Latvijas budžeta līdzfinansējums - 1,09 miljoni latu.

Projektu iesniedzēji ir augstākās izglītības iestādes. Profesionālās Izglītības attīstības aģentūra ar finansējuma saņēmējiem ir sākusi līgumu slēgšanu, ko ir plānots pabeigt šā gada oktobra beigās vai novembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!