Ar spērienu pa kaklu dzērienu piegādātājfirmas "Līksna V" darbinieks "sodīja" Iļģuciema vidusskolas 9.klases skolēnu Vitoldu Dreimani, kad viņš skolas kafejnīcā, sēžoties pie galda, lai notiesātu saldējumu, nejauši pagrūdis piegādātāja ratiņus, piektdien vēsta laikraksts "Diena".
Skolēni un skolas direktore ir šokēti, ka pat skolā bērni vairs nevar būt pasargāti, savukārt uzņēmuma pārstāvji savu vainu noliedz.

Starpbrīdī kafejnīca bijusi skolēnu pārpildīta, tāpēc notikumam bija daudz aculiecinieku, kuri nekavējoties informējuši skolas direktori Ivetu Tauriņu un norādījuši, ka aptuveni 30 gadus vecais vīrietis dvakojis pēc alkohola.

"Kā vispār ir iespējams, ka gaišā dienas laikā cilvēks alkohola reibumā piekauj manu bērnu?" pārsteigumu pauž Vitolda mamma Viktorija Pukse. Tauriņa atzīst, ka arī viņa ir sašutusi, turklāt, sazinoties ar uzņēmumu, darbinieki ar viņu esot runājuši nesavaldīgi, nevēlējušies uzņemties atbildību un pat apgalvojuši, ka viņu piegādātājam esot nevis 30, bet gan 70 gadi.

"Tās ir pēdējās muļķības," apgalvo uzņēmuma direktors Vilnis Sudārs. Viņa vietnieks Ainārs Briežkalns savukārt laikrakstam noliedz, ka agresīvais vīrietis bijis "Līksna V" darbinieks. Tiesa gan, viņš nepaskaidro, kā ir iespējama situācija, ka par viņa uzņēmuma darbinieku uzdodas cits cilvēks.

Vairāk komentāru uzņēmuma pārstāvji laikrakstam nesniedza un sacīja, ka piekautā bērna vecākiem jāvēršas policijā un tad arī tikšot sniegta visa informācija. Pukse apstiprina, ka noteikti vērsīsies policijā. Tauriņa savukārt norādīja, ka pēc incidenta tikšot mainīts dzērienu piegādātājs un "Līksna V" darbiniekiem būšot aizliegts ienākt skolā.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Ģērmanis norādīja, ka VBTAI šoreiz nevar uzsākt pārbaudi, jo iespējamo noziedzīgo nodarījumu izdarīja trešā persona, nevis kāds no skolotājiem vai citiem skolā strādājošajiem.

"Skolēna vecākiem vai skolai ir jāvēršas policijā, kuras kompetencē ir izvērtēt šo gadījumu," sacīja Ģērmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!