Rīgas dome, ieviešot tramvajos kompostrētājus, nav ierakstījusi attiecīgas normas sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumos, līdz ar to, kontrolieriem teorētiski nav tiesību piemērot sodu par braukšanu bez kompostrētas biļetes: ja pasažierim kabatā ir biļete, pienākums pret pakalpojuma sniedzēju ir izpildīts, piektdien raksta "Neatkarīgā".
Kopš 1.marta tramvajos ieviesta kompostieru sistēma, kas pirmajā dienā pasažieriem radīja pamatīgus sarežģījumus.

Lai gan Rīgas sabiedriskā transporta lietošanas noteikumos norādīts uz pasažieru atbildību iegādāties biļeti par braucienu, līdz ar kompostieru ieviešanu tramvajos, Rīgas dome noteikumos nav veikusi grozījumus, un nav noteikts pienākums šo biļete kompostrēt.

"Neatkarīgā" noskaidroja, ka lielākā daļa pasažieru par jauno sistēmu tramvajos neko nav dzirdējuši. "Iekāpu tramvajā un nesaprotu, kur palicis konduktors. Kam tagad lai maksā par braucienu?" vaicā Maija Lagzdiņa.

Lai gan dažu tramvaju vadītāji mikrofonā aicināja iegādāties biļetes pie viņiem, daudzi to neņēma vēra. "Ko man tagad darīt, kad esmu iekāpis otrajā vagonā? Vai tad gluži kā bērnudārzā jāskrien no viena vagona uz otru?" neapmierinātību pauž Gatis Freimanis. Tramvaja biļetes var iegādāties "Preses apvienības" un "Narvesen" kioskos vai arī pie tramvaja vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!