Tautas partijai (TP) nācies izjust spiedienu, ko radījusi Ventspils mēra Aivara Lemberga noslēgtā vienošanās ar citiem politiķiem arī 2002.gadā, kad Lembergs vienojies ar tā laika "Jaunā laika" līderi Einaru Repši par ekonomiskajām interesēm un vēršanos pret TP, piektdien raksta laikraksts "Diena".
Repše laikrakstam šādus apgalvojumus noraidījis.

Kalvītis, komentējot atklātībā nākušās ziņas par iespējamo Ventspils pārstāvju vienošanos ar citām politiskajām partijām 1998.gadā, paudis, ka JL un Lembergu 2002.gadā vienojušies par ekonomiskajām interesēm.

Premjers skaidrojis, ka par vienošanos bijis skaidrs, kad no VN koncerna, kur arī Latvijas valsts bija akcionārs, tika atdalīts terminālis, kas bija vērtīgākā VN daļa.

Kalvītis "Dienai" paudis, ka VNT atdalīšana no koncerna notikusi atbilstoši ventspilnieku interesēm. Tāpat šai laikā notikusi mērķtiecīga TP biedru vajāšana.

Savukārt Repše atzinis, ka gan pirms vēlēšanām, gan valdības veidošanas laikā ticies ar Lembergu. Pēdējās sarunas mērķis bijis vien panākt, lai Lembergs neiebilst pret LPP iekļaušanu Repšes valdībā.

Esot runāts par pašvaldību lomas palielināšanu un tranzītbiznesa nākotni. Taču vienošanos par TP un līgumu neesot bijis, laikrakstam apgalvojis Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!