Premjers Aigars Kalvītis aicinājis ekonomikas ministru Juriju Strodu kā Privatizācijas aģentūras (PA) padomes priekšsēdētāju pārskatīt lēmumu par PA valdes locekļu atalgojuma straujo palielinājumu.
Premjera padomnieks Arno Pjatkins portālu "Delfi" informēja, ka premjers uzskata lēmumu par strauju algas kāpumu PA valdes locekļiem par nepamatotu, īpaši ņemot vērā, ka tagad valdība sper soļus inflācijas apkarošanai un plāno samazināt strauju algas kāpumu valsts sektorā strādājošiem.

Strods kā Privatizācijas aģentūras (PA) padomes priekšsēdētājs uzdevis PA ģenerāldirektoram Arturam Grantam pēc iespējas ātrāk sasaukt PA padomes ārkārtas sēdi, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Sēde tiek sasaukta, lai atceltu piektdien PA padomes pieņemto lēmumu par PA valdes locekļu atalgojuma palielināšanu, un pārskatītu atalgojuma lielumu.

Strods uzsver, ka laikā, kad Latvijā ir tik augsta inflācija un valdība pavisam nesen apstiprinājusi pasākumu plānu inflācijas mazināšanai, nebūtu atbalstāms tik būtisks PA valdes locekļu atalgojuma palielinājums.

Sēde tiek sasaukta sestdien pulksten 16:30.

Jau ziņots, ka, lai gan privatizācija Latvijā tuvojas beigām, (PA) padome piektdien nolēma būtiski palielināt PA padomes un valdes locekļu algas, kas turpmāk būs lielākas par Valsts prezidenta, premjera, ministru un Saeimas deputātu algām.

PA padome, ņemot vērā PA 2006.gada veiksmīgās darbības rezultātus, piektdien nolēma paaugstināt algas valdes un padomes locekļiem.

Līdz šim PA valdes priekšsēdētājs Arturs Grants mēnesī saņēma 2000 latu lielu algu, bet turpmāk tā viņam būs 3000 latu liela. PA valdes locekļi līdz šim saņēma 1800 latu algu, bet turpmāk viņi saņems 2700 latus mēnesī. PA padomes priekšsēdētājs līdz šim esot saņēmis aptuveni 400 latus, bet padomes locekļi ap 300 latiem, turpmāk padomes priekšsēdētājs varētu saņemt 600 latu lielu algu, bet padomes locekļi – 450 latu lielas algas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!