Šoferi, kurus Jāņos pieķers braucot pie stūres reibumā, šos svinēs speciālos pārvietojamos karceros, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" atklāja iekšlietu ministrs Ivars Godmanis.
"Arī reibumā braucošā šofera pasažieriem Jāņu nakts būs sabojāta, jo viņiem svētki būs jāsvin uz ceļa," stāstīja Godmanis. Ministrs norādīja, ka arī līdzbraucējiem jārūpējas, lai autovadītājs pie spēkrata stūres nesēžas reibumā.

Lai neatkārtotos iepriekšējo gadu pieredze, kad Jāņos un Līgo svētkos uz autoceļiem avārijās gāja bojā liels skaits cilvēku, šogad tiks mobilizēta visa valsts policija, kura patrulēs uz visiem Latvijas ceļiem. Godmanis raidījumā nevēlējās sīkāk stāstīt par ieplānoto akciju "Skarbās Jāņu dziesmas", tikai piebilda "tiem, kas braukt reibumā, tā nebūs patīkama."

Plānots, ka dzērājus šoferus, kuri uz autoceļiem uzvedīsies agresīvi, ķers ar speciālām nomaskētām automašīnām.

"Mums ir visbargākie sodi par braukšanu dzērumā, taču dzērāju šoferu statistika nesamazinās" atzina Godmanis. Ministrs norādīja, ka nav saprotami iemesli, kāpēc cilvēki neņem vērā bargos sodus un turpina vadīt auto reibumā.

Tuvākajā laikā plānots par cilvēkiem, kas dzēruši vadījuši auto, ziņo darba vietām, informēja ministrs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Latvijā joprojām pieaug to cilvēku skaits, kuri pie stūres sēžas reibumā. Par automašīnas vadīšanu alkohola vai narkotiku reibumā gada četros mēnešos arestu izcietuši 710 autovadītāji, vēl 639 šoferiem sods būs jāizcieš, liecina statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!