Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs (TP) neplāno atbrīvot no amata smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, jo ministrijai nav pierādījumu par iespējamām Lemberga nelikumībām, pildot pašvaldības priekšsēdētāja pienākumus.
Štokenbergs intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" atgādināja Tautas frontes laikus un manifestāciju par tiesisku valsti, norādot, ka par tiesiskuma principiem nekad nevajagot aizmirst.

"Darīdami kaut ko konjunktūras labā ārpus šiem principiem – tā mēs varam savu valsti ātri vien sagraut. Konkrēti par Lembergu – mūsu ministrijas rīcībā nav nekādas informācijas par to, ka Lembergs, strādādams par domes priekšsēdētāju, būtu pārkāpis likumu. Tāda informācija ir vienīgi prokuratūrai un tiesai. Ja šāda informācija tiktu publiskota, tad mūsu pienākums būtu vērtēt, vai Lembergs var pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus. Lai arī pēc būtības viņš tos nepilda jau vairākus mēnešus, " sacīja Štokenbergs.

Viņš arī ir uzsvēra, ka deputātu kompetencē esot jautājums, kādā veidā viņi traktē likumu par pašvaldībām. "Tur rakstīts – ja domes priekšsēdētājs atrodas ilgstošā prombūtnē, deputāti var lemt, ko ar viņu darīt. Izvēlēties citu vai ne. Tā ir tīra Ventspils domes kompetence. Vītoliņš šobrīd sekmīgi strādā. Katrs, kas šajās dienās bijis Ventspilī, var pārliecināties, ka nekas briesmīgs nav noticis, " sacīja Štokenbergs.

Jau vēstīts, ka vairākos smagos noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs darba algu nesaņem, portālu "Delfi" iepriekš informēja Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš.

Vītoliņš norāda, ka Lemberga statuss Ventspils domē nav mainījies, viņš joprojām ieņemt domes priekšsēdētāja amatu. Taču Lemberga prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Vītoliņš.

Lembergam izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!