Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga atrašanās mēra amatā ir neētiska.
Valsts prezidenta preses sekretāre Inta Lase portālam "Delfi" sacīja, ka Zatlers intervijā ziņu aģentūrai BNS atzina, ka jautājums par Lemberga atrašanos amatā ir Ventspils domes kompetences jautājums.

"Es domāju, ja mēs skatāmies politiski, protams, apsūdzētas personas atrašanās mēra amatā nav sevišķi ētiska, taču vispirms šis jautājums jāuzdod Ventspils domei, jo tā viņu ievēlēja un tā ir Ventspils domes deputātu atbildība, viņu attieksme, viņu viedoklis," sacījis Zatlers.

Pēc Lases teiktā, Valsts prezidents atzinis, ka seko līdzi Lemberga lietas attīstībai un viņam ir izsmeļoša informācija par to.

Jau vēstīts, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija gatavo grozījumus likumā, kas liegtu ieņemt amatu pašvaldību vadītājiem, kuri ilgāku laiku kādu iemeslu dēļ nevar piedalīties pašvaldības darbā.

Lemberga prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš. Viņš portālam "Delfi" iepriekš sacīja, ka Lembergs patlaban darba algu nesaņemot.

Lembergam izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!