Kopš 2008. gada februāra, kad tika uzsākta ziedojumu vākšana, nozaru un uzņēmumu arodorganizācijas un privātpersonas informēšanas kampaņai par Satversmes grozījumiem saziedojušas 27700 latus, portālu "Delfi" informēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) Sabiedrisko attiecību vadītāja Sanita Lorence.
Lielākās ziedotājas bijušas LBAS dalīborganizācijas un to uzņēmumu arodorganizācijas - tās informatīvajai kampaņai kopumā ziedojušas 15320 latus. Vienīgais politiskais spēks, kas atbalstījis šo kampaņu, bijusi Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), kas ziedoja 1000 latu.

Lielākie privātie ziedotāji bijuši poļu kultūras darbinieks Edvards Fiskovičs, Anna Lezdiņa, Marija Legeza, Ariadna Ābeltiņa, LSDSP ģenerālsekretārs Ansis Dobelis un Leons Spalvis. Šīs sešas personas kopumā ziedojušas 5649 latus.

Tāpat 5731 latu no 18. februāra līdz 10. aprīlim kampaņai ziedojuši anonīmi atbalstītāji, iemetot šo naudu ziedojumu kastē.

Lielākā daļa no saziedotās naudas - 17500 latu - tērēti reklāmai radio un internetā, bet pārējie līdzekļi izmantoti interneta portāla nodrošinājumam, reklāmai un sludinājumiem reģionālajos medijos, informatīvajām skrejlapām, bezmaksas uzziņu tālrunim un reģionālajām diskusijām. Vairākas komercsabiedrības un privātpersonas ziedojumu vietā sniegušas bezatlīdzības atbalstu sabiedrības informēšanai. Liela loma bijusi arī vairāku plašsaziņas līdzekļu atbalstam.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) trešdien nopēla LBAS nevēlēšanos atklāt informatīvās kampaņas par  Satversmes grozījumiem finansējuma avotus, norādot, ka šādu akciju rīkotājiem jābūt kristālskaidriem līdzekļu gūšanas avotiem, lai kliedētu šaubas par to, kā vārdā šādas kampaņas tiek rīkotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!