Latvijas iedzīvotāji labprātāk izvēlas fiziski neaktīvu brīvā laika pavadīšanu, rāda pētījuma dati par Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošiem paradumiem.
Sabiedrības veselības aģentūra (SVA) informē, ka 2006.gadā veiktā pētījuma dati rāda, ka pārsvarā dominē fiziski neaktīva brīvā laika pavadīšana. Par populārāko nodarbi brīvajā laikā 51,8% vīriešu un 49,8% sieviešu atzīmē lasīšanu un televizora skatīšanos.

Tikai 32,9% no respondentiem atzīmē, ka brīvo laiku pavada pastaigājoties vai braucot ar velosipēdu, 13,2% - nodarbojoties ar fiziskiem vingrinājumiem.

Tādējādi iedzīvotājiem būtu ieteicams izvērtēt savu brīvā laika pavadīšanas veidu, pēc iespējas mazāk laika pavadot pie televizora ekrāna, bet pēc iespējas vairāk domāt par alternatīvām un fiziski aktīva laika pavadīšanu, uzsver SVA.

SVA norāda, ka iedzīvotāju mazkustīgs dzīvesveids, tostarp ilga laika pavadīšana pie televizora ekrāna, ir viens no palielinātas ķermeņa masas cēloņiem.

Kā rāda mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "TNS Latvia" apkopotie dati, laiks, ko vidēji dienā viens televīzijas skatītājs pavadījis pie ekrāna šī gada maijā, bijis 4 stundas un 32 minūtes, tas ir par piecām minūtēm mazāk nekā šī gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!