Ja Rīgas dome nolems ietaupīt arī uz ielu apgaismojuma rēķina, nākamgad nakts stundās to varētu izslēgt, piektdien ziņo laikraksts "Diena".

To kā vienīgo veidu, kā samazināt savus izdevumus par 5%, redz pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma".

Uzdevumu apcirpt tēriņus par 5% Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) uzdevis visām pašvaldības iestādēm. Šī nebūtu pirmā reize, kad taupības nolūkos galvaspilsēta slīgtu tumsā - jau no 1993. līdz 2000.gadam naktīs noteiktās stundās daļēji vai pilnībā tika izslēgts apgaismojums, norādījis laikraksts.

Rīgas dome "Rīgas gaisma" šim gadam piešķīra -5 miljonus latu, nākamajam gadam aģentūra prasa 5,2 miljonus. Lielākā daļa - 1,9 - miljonu lati paredzēta, lai samaksātu par elektrību. Lai samazinātu aģentūras izdevumus par 5% jeb ceturtdaļmiljonu, ir "pilnīgi skaidrs, ka bez apgaismojuma pārtraukšanas naktī neiztikt," norādījis "Rīgas gaisma" direktors Ansis Kreicbergs

Ietaupīt citur, pēc Kreicberga vārdiem, nevarot.

Arī Domes satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) prognozē, ka Rīgas gaismai nāksies samazināt plānotos izdevumus. "Ielu apgaismojums Rīgā daudzviet nav pietiekams, un, bez šaubām, nav labi, ja taupības režīms liek šo stāvokli nākamgad saglabāt," norādījis Požarnovs.

Par apgaismojuma izslēgšanu naktīs satraucies ir drošības un kārtības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Modris Jaunups (JL). Viņš norāda, ka jau šobrīd iekšpagalmos, kas ir neizgaismoti, notiek noziegumi. "Un tad mēs brīnāmies, ka nosit cilvēkus, aplaupa. Uz drošības lietām nevar taupīt," norādījis Jaunups.


Ideja par apgaismojuma pārtraukšanu nepatīkot arī Birkam. Viņš pauž bažas, ka gaismas izslēgšana var paaugstināt kriminālo situāciju. Drošību mērs izvirzījis kā vienu no nākamā gada budžeta prioritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!