"Parex banka" nolēmusi samazināt izdevumus par 15 – 20 %, cita starpā atlaižot arī darbiniekus, piektdien, atsaucoties uz bankas viceprezidentu Gunti Beļavski, vēsta laikraksts "Diena".
Kā norāda laikraksts, izdevumu optimizēšanas plāns gan esot bijis sagatavots vēl pirms problēmām, kuru dēļ to pārņēma valsts.

Pēc Beļavska teiktā noprotams, ka daļa darbinieku tiks atlaisti, daļai tiks samazināts atalgojums. "Vairumam atalgojuma shēma sastāv no fiksētās un mainīgās daļas, kas attiecīgi ir atkarīga no [apjomu] pieauguma. Līdz ar to ir iespēja neizdarīt būtiskas izmaiņas darbinieku skaitā un palielināt efektivitāti," laikrakstam pauž Beļavskis.


Portāls "Delfi"jau vēstīja, - lai gan sākotnēji bija noteikts, ka vēlamais termiņš visu ieguldījuma līgumā starp a/s "Parex banka" un Latvijas valsti paredzēto priekšnosacījumu izpildei ir 24. novembris, sarunas ar daudzajiem sindicēto kredītu dalībniekiem prasa vairāk laika un darba, nekā lēsts sākotnēji, tāpēc turpinās sarunas par līguma noslēgšanu.

Līdz šim jau izdevies panākt Eiropas Komisijas piekrišanu izstrādātajam valsts atbalsta modelim un Latvijas Konkurences padomes piekrišanu 51% "Parex" akciju nodošanai Latvijas Hipotēku un zemes bankai, kā arī izpildīti citi līgumā paredzētie nosacījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!