Pēdējā laikā Rīgas domes Labklājības departaments saņem informāciju no rīdziniekiem par krāpējiem, kas uzdodas par sociālā dienesta darbiniekiem, portālu "Delfi" informēja departamentā.
Labklājības departaments atgādina, lai saņemtu sociālo palīdzību vai sociālo pakalpojumu, rīdzinieki vēršas Sociālajā dienestā pie sava mikrorajona sociālā darba speciālista. Piezvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, var noskaidrot savu sociālo darbinieku un pieņemšanas laikus, informāciju var iegūt arī Labklājības departamenta mājas lapā: www.ld.riga.lv.

Kad klients ir ticies un iepazinies ar savu sociālo darbinieku un ir izklāstījis savas sociālās problēmas, tikai pēc tam sociālais darbinieks apmeklēs viņu mājās, bet pirms tam viņš vienmēr iepriekš sazināsies ar klientu un vienosies par apmeklējuma laiku.

Tikai īpašos gadījumos sociālais darbinieks var doties pie klienta bez iepriekšēja brīdinājuma, pamatojoties uz policijas, bāriņtiesas vai ģimenes ārsta sniegto informāciju, lai noskaidrotu, vai sniegtā informācija ir patiesa, un lai sniegtu nepieciešamo sociālo palīdzību.

Sociālais darbinieks nekādā gadījumā nav tiesīgs no klienta pieprasīt naudu. Apmeklējot klientu dzīvesvietā, viņš nosauc savu uzvārdu un uzrāda savu darba apliecību. Darba apliecībā ir minēts iestādes nosaukums, ir sociālā darbinieka fotogrāfija, iestādes vadītāja paraksts un zīmogs. Ja cilvēks apgalvo, ka ir sociālais darbinieks, bet nevar uzrādīt darba apliecību, nav pazīstams un par savu apciemojumu nav informējis, RD Labklājības departaments iesaka viņam neuzticēties un neielaist savā dzīvoklī. Nekādā gadījumā svešiniekam nav jādod līdzi savi personu apliecinošie dokumenti, jo tikai vēršoties Sociālajā dienestā ir lūgts tos uzrādīt.

Piektdien informāciju par viltus sociālajiem darbiniekiem sniedza Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas iedzīvotāji. Departaments lūdz tiem Rīgas iedzīvotājiem, kas ir saskārušies ar viltus sociālajiem darbiniekiem, ziņot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!