Šā gada pavasarī Latvijas Sarkanā Krusta brīvprātīgie sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu plāno dalīt pārtikas produktu komplektus aptuveni 40 500 vistrūcīgākajiem Latvijas iedzīvotājiem, informēja Sarkanā Krusta sekretariāta vadītāja Ināra Sniķere.

Sniķere stāstīja, ka produktu komplekta svars būs 2,8 kilogrami, un tā sastāvā būs puskilograms auzu pārslu, puskilograms četrgraudu pārslu, kilograms makaronu, 400 grami piena pulvera, kā arī 400 grami pankūku miltu.

Produktu komplektu 222 izdales punktos varēs saņemt iedzīvotāji, kuriem būs izziņa ar vistrūcīgākā statusa apliecinājumu, tas ir, vienam no ģimenes locekļiem vai atsevišķi dzīvojošai personai būs jāuzrāda pašvaldības sociālā dienesta izsniegta izziņa par ienākumu līmeņa atbilstību noteiktajiem kritērijiem.

Vistrūcīgākās personas izziņu var saņemt ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas, kuru ienākumi, neskaitot pašvaldību sociālās palīdzības pabalstus, iepriekšējos sešos mēnešos uz vienu ģimenes locekli ir zemāki par 50% no attiecīgā gada sākumā valstī noteiktās minimālās algas, skaidro Sarkanā Krusta pārstāve.

Pagaidām gan nav zināms precīzs akcijas norises laiks, jo līdz 30.martam Lauku atbalsta dienests izsludinājis konkursu par produktu piegādi 2009.gadā.

2008.gadā piegādātāja uzdevumus veica SIA "Dobeles dzirnavnieks", kas piegādāja miežu putraimus. Tika izdalītas 209,79 tonnas putraimu 34 965 cilvēkiem.

Sarkanais Krusts norāda, ka produktu izdale ar Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu Latvijā tiks rīkota trešo reizi. 2006.gadā Sarkanā Krusta brīvprātīgie Latvijas vistrūcīgākajiem iedzīvotājiem dalīja maizi.

Salīdzinot ar 2008.gadu, šogad ES finansējums ir 60 reizes lielāks jeb 2,1 miljons latu (3 miljoni eiro), tāpēc arī tiek piedāvāts vairāk produktu lielākam trūcīgo cilvēku skaitam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!