Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) ceturtdien atzinīgi novērtējis premjera Valda Dombrovska (JL) nolemto nesamazināt vecāku pabalstus tiem vecākiem, kuru bērni dzimuši līdz 1. jūlijam. Tikmēr Finanšu ministrija vēl nav apsvērusi, kur varētu gūt līdzekļus pabalstu izmaksai – tiesa, tā cer uz Labklājības ministrijas ierosinājumiem līdzekļu maksāšanā.

Tādējādi izmaiņas skars tikai tos vecākus, kuriem bērni dzims, sākot ar 1. jūliju. Maksimālie pabalsta griesti būs 500 lati, savukārt strādājošajiem vecākiem – ne vairāk kā 250 lati mēnesī.

Labklājības ministrija portālam „Delfi” uzsver, ka „līdz 1. jūlijam dzimušajiem bērniem piešķirtie pabalsti gan strādājošiem, gan nestrādājošiem vecākiem tiks izmaksāti līdzšinējā apmērā”.

Ceturtdienas rītā arī Dombrovskis akcentēja, ka pabalstus pirms jūlija dzimušajiem bērniem nedrīkst mazināt. „Šāds risinājums nav atbalstāms ne no tiesiskā, ne no emocionālā viedokļa. Ja Labklājības ministrija, nākot uz valdības sēdi, nebija veikusi precīzus aprēķinus izdevumu samazinājumiem un tagad ir atklājies, ka naudas tomēr nepietiek, tad nav pieļaujami to meklēt, pielietojot samazinājumus ar atpakaļejošu spēku”.

Ministru prezidents ir uzdevis Finanšu ministrijai meklēt citus risinājumus budžeta izdevumu samazināšanai, izslēdzot jebkādu iespēju to veikt uz to vecāku rēķina, kuri jau saņem pabalstus.

Iepriekš valdība sniedza pretēju informāciju, norādot, ka pabalstu apcirpšana skars visu mazuļu vecākus, neatkarīgi no tā, vai bērni dzimuši pirms vai pēc 1. jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!