Opozīcijā esošā LPP/LC turpinās atbalstīt pašreizējo Valda Dombrovska (JL) valdību arī, ja kāda no koalīcijas partijām mēģinās to gāzt, lai gan šī valdība ir "slikta" tai jāstrādā līdz vēlēšanām, intervijā "Latvijas Avīzei" paudis LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

"Ja kāds no koalīcijas aizies, mēs atbalstīsim mazākuma valdību, lai tā strādā. Kaut arī šis kabinets ir ļoti slikts. Regulārā valdību maiņa kaitē valstij. Dombrovska kungam ir jāļauj strādāt līdz vēlēšanām," paudis Šlesers.

"Ļausim strādāt un parādīt, cik profesionāli vai nemākulīgi darbojas "Jaunais laiks". Lai sabiedrība vērtē! Citādi viņi sēdējā opozīcijā, visu kritizēja, bet, tiekot pie varas, paši ir sapinušies melos. [..] Pirmsvēlēšanu nedēļā [TP līderis Mareks] Segliņš godīgi pateica: mēs esam runājuši, ka jāmazina pensijas. Ko teica finanšu ministrs un premjers? Tie esot meli, Segliņa izdomājumi," atgādinājis Šlesers.

"Iepriekšējās vēlēšanās "JL" iestājās pret pozitīvisma kampaņu, ka tāpēc vēlēšanas nav bijušas godīgas, bet tagad es varu viennozīmīgi pateikt, ka šī partija nozaga vēlēšanu rezultātus, jo meloja," uzsvēris Šlesers.

Gatavojoties nākamajām Saeimas vēlēšanām, Šlesers neizslēdz iespēju veidot apvienību ar "Saskaņas centru". "Mēs tuvojamies Amerikas vēlēšanām, kur par varu cīnās divi lieli bloki, un tas nav sliktākais risinājums," sacījis Šlesers.

Viņš arī norādīja, ka LPP/LC varētu sadarboties ar Zaļo un Zemnieku savienību, ar TP, ar reģionālām partijām. "Jebkurā gadījumā konsolidācija ir svarīga. Ja Saeimā tiktu ievēlēti četri saraksti, kaut vai kā partiju bloki, tas viennozīmīgi palīdzētu izvest valsti no krīzes," klāstījis LPP/LC līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!