Foto: DELFI
Augstākās tiesas (AT) plēnumā piektdien izvērtēs tiesas darbību pagājušajā gadā un ievēlēs tiesnešu pārstāvjus vairākās pašpārvaldes institūcijās un Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Augstākā tiesa informēja, ka tiesas struktūrvienību darbu analizēs to vadītāji un kopsavilkumu par Augstākās tiesas darbu pērn un uzdevumiem šajā gadā sniegs AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Plēnuma darba kārtībā ir arī vairākas vēlēšanas. Tā kā Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe ir ievēlēts par Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētāju, plēnumā būs jāievēlē jauns Disciplinārtiesas loceklis un Disciplinārtiesas priekšsēdētājs.

Disciplinārtiesas sastāvā Augstākās tiesas plēnums ievēlē sešus Augstākās tiesas senatorus – divus no katra departamenta.

Tiesnešiem plēnumā būs jāievēlē arī Augstākās tiesas plēnuma sekretārs.

Plēnumā būs jāpārvēlē vēl arī CVK loceklis. Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem priekšsēdētāju un septiņus locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus – Augstākā tiesa savā plēnumā.

Līdz šim Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis no tiesnešu vidus bija Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!